Forskningsavdelningen, Enhet 1

Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, är en statlig myndighet under Socialdepartementets ansvarsområde. På Forte arbetar idag ca 35 medarbetare och vi sitter i moderna lokaler på Magnus Ladulåsgatan i Stockholm.

Forte främjar och stödjer forskning inom hälsa, arbetsliv och välfärd. Fortes arbete utgår från vår vision om ett samhälle med god hälsa, hållbart arbetsliv och hög välfärd.

Varje år förmedlar Forte ca 820 miljoner kronor till både grundläggande och behovsstyrd forskning. Det handlar om allt från enskilda projektbidrag till satsningar för att bygga upp forskningsmiljöer i världsklass. Forte arbetar också aktivt för att stimulera forskningssamarbeten över gränserna, både inom EU och i övriga världen.

I Fortes uppdrag ingår också att identifiera områden där mer forskning behövs, samt att ta initiativ till forskning som kan möta kunskapsbehoven. Vi kartlägger kunskapsläget inom Fortes områden genom utvärderingar, kunskapsöversikter och kontinuerlig dialog med forskare och andra samhällsaktörer.

Forte ska också ansvara för kommunikation av forskning och forskningsresultat. Vi arrangerar exempelvis seminarier och konferenser där forskare, beslutsfattare och andra aktörer kan mötas och utbyta kunskap. Vi främjar och tar initiativ till vetenskaplig publicering, kunskapsförmedling och dialog om den forskning vi finansierar. På så sätt vill Forte bidra till att forskningsresultat förs ut och kommer till nytta i samhället

Beskrivning

Till Forskningsavdelningen söker vi nu en forskningssekreterare. Avdelningen ansvarar för utlysning och beredning av forskningsansökningar samt analyser och utvärderingar av Forte-finansierad forskning. Andra viktiga uppgifter för avdelningen är att främja nyttiggörande av kunskap och forskningsresultat samt att delta i nationell och internationell samverkan kring Fortes ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

Rollen som forskningssekreterare innebär att du planerar och leder arbetet med utlysningar och beredning av forskningsansökningar i samverkan med externa experter. Arbetet omfattar också att arbeta med olika regeringsuppdrag så som nationella forskningsprogram eller andra långsiktiga strategiska forskningssatsningar. Du företräder och för fram Fortes och Sveriges intressen i internationella samarbeten och arbetar med utlysningar på europeisk och global nivå. Du ansvarar för att bidra till utvecklingen av kvalitet och effektivitet i våra arbetsprocesser och förvaltningen och utvecklingen av våra stödsystem.[DH1]  Tjänsten omfattar även att planera och leda analys- och utvärderingsprojekt. I rollen som forskningssekreterare ingår omvärldsbevakning och att följa kunskapsutvecklingen inom Fortes ansvarsområden hälsa, arbetsliv och välfärd samt bidra till Fortes forskningskommunikation.

Kvalifikationer

Du ska ha:

 • En akademisk examen på minst mastersnivå eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdigt; gärna inom något av Fortes ansvarsområden
 • Kunskap och erfarenhet av forskningsfinansiering
 • Hög förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska

Det är meriterande om du har:

 • En forskarutbildning - licentiat- eller doktorsexamen
 • Erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig förvaltning eller motsvarande, gärna inom något av Fortes ansvarsområden
 • Erfarenhet av arbete inom något av Fortes ansvarsområden
 • Kunskap och erfarenhet av internationella samarbeten och utlysningar, till exempel inom Horisont Europa
 • Erfarenhet av projektledning, inkl budget-, tids- och resursplanering
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling

Personliga egenskaper

 • Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och bygga nätverk
 • Du är initiativrik och flexibel
 • Du är van att arbeta mot deadlines med parallella projekt
 • Du är analytisk och kvalitetsmedveten
 • Du har servicekänsla

Villkor

Övrig information
Forte erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter till alla.

Mer om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: 100%

Anställningsform: Tills vidare. Forte tillämpar provanställning 6 månader.


Ansökan
Ansökan sker i rekryteringsverktyget Varbi.
Sista ansökningsdag är den 2 juli 2024.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2
Kontakt
 • Cecila Beskow, avdelningschef, 08-7754082
 • Nina Hird, HR-ansvarig, 072-2041868
Facklig företrädare
 • Johan söderlind, Saco-S, 073-3710673
 • Anette Christiernin, ST, 072-3267648
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb